Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuw: shuttlebus tussen Brugge en luchthaven Zaventem

Nieuw: shuttlebus tussen Brugge en luchthaven Zaventem

Nieuws
23/06/2022

Met deze lijn hoopt Brugge op nog meer internationale bezoekers. Tegelijk kunnen Bruggelingen ook vlot naar Zaventem. Er was al sinds 2014 een verbinding met de luchthaven van Charleroi. Ook interessant: iedere bus is uitgerust met USB-poorten en WIFI.

"Bagage niet uithalen"

"Iedereen in Brugge vraagt zoveel mogelijk verbindingen met de luchthaven", zegt burgemeester Dirk De fauw. "We hebben de treinverbinding maar die is er op de vroege uren niet en op de late avonden ook niet. En ook tussendoor is het makkelijk als je een rechtstreekse verbinding kunt hebben want niet alle treinen zijn een rechtstreekse lijn naar Zaventem.

Als je hier op de bus stapt, moet je je bagage niet uithalen. Je komt van aan het station tot in de inkomhal van Zaventem."

(lees verder onder de foto)

"Hopen op 100.000 passagiers per jaar"

Paul Demuynck van busmaatschappij Flibco.com: "Voor Brussel rekenen we op een 100.000 passagiers per jaar die in wij in 2023 plannen te bereiken. Vandaag zijn de eerste 1.000 tickets al verkocht dat toont dat er interesse.

We hebben een probeertarief van 4.99 euro, de prijs daarna gaat variëren van 4 euro tot 18 euro, afhankelijk van wanneer dat de klant boekt."